Πώς να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε μόνιμα τον λογαριασμό σας στο Google+ (ή στο Google Plus)

Έτσι είστε ένας από εκείνους που έκανε λογαριασμό Google+ με την ορδή να προσπαθεί να εξερευνήσει τη νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αλλά αργότερα να συνειδητοποιήσει ότι το Facebook είναι κάτι περισσότερο από αρκετό για να συνδεθείτε με τους φίλους σας; Αν είστε γίνεται με το Google+, και δεν θα θέλατε πλέον να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο Google+, απενεργοποιώντας την υπηρεσία όλοι μαζί ίσως μια καλή ιδέα.




Το πράγμα που πρέπει να σημειώσουμε εδώ είναι ότι απενεργοποιούμε μόνο την υπηρεσία Google+ που είναι συνδεδεμένη με το λογαριασμό σας στο Google και όχι τον ίδιο τον λογαριασμό. Αυτό θα διασφαλίσει ότι καμία από τις άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με την Google δεν παρεμποδίζεται στη διαδικασία.





Διαγραφή λογαριασμού Google+

Βήμα 1: Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Google+ και ανοίξτε τη ροή σας για τελευταία φορά. Μπορείτε να πείτε ότι είναι ένα από εκείνα τα κλαδιά που θα πρέπει να κόψετε ενώ κάθεστε πάνω σε αυτό. Όταν βρίσκεστε στο Google+, κάντε κλικ στη μικρή μικρογραφία φωτογραφίας του προφίλ στη δεξιά άκρη της οθόνης και επιλέξτε λογαριασμός για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις σας στο Google+.





Βήμα 2: Στη σελίδα ρυθμίσεων του Google+, μετακινηθείτε προς τα κάτω Υπηρεσίες και κάντε κλικ στον σύνδεσμο Διαγράψτε το προφίλ και καταργήστε τις συσχετισμένες λειτουργίες Google+.

Βήμα 3: Στη σελίδα διαγραφής λογαριασμού Google θα σας δοθούν δύο επιλογές. Επιλέξτε Διαγραφή περιεχομένου Google+ εκεί. Ελέγξτε επίσης το Απαιτείταιτομέα που θα βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τη συμφωνία.

Δεν ξέρω πολλά για το τι συμβαίνει αφού κάνετε κλικ στο Κατάργηση του επιλεγμένου κουμπιού υπηρεσίας δεδομένου ότι δεν θα το κάνω όποτε σύντομα, αλλά μπορείτε να πάρετε τις λέξεις μου ότι ο λογαριασμός σας Google+ θα διαγραφεί αμέσως και όλες οι υπηρεσίες που συνδέονται με το λογαριασμό σας στο Google+ δεν θα είναι πλέον προσβάσιμες. Παρόλα αυτά, κανένα από τα περιεχόμενά σας στο Picasa, σε Έγγραφα ή σε άλλες υπηρεσίες Google δεν θα διαγραφεί.

Σημείωση: Οι αναγνώστες καλούνται να διαβάσουν προσεκτικά κάθε πρόταση σε σελίδες της Google κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαγραφής λογαριασμού στο Google+, για να αποφευχθούν τυχόν περιττές ταλαιπωρίες.





συμπέρασμα

Αν με ρωτούσατε, μου αρέσει το Google+. Όχι, δεν είμαι βαρύς χρήστης αλλά θα μπορούσα να γίνω μόνο ένα στο μέλλον. Αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω εκείνους που είναι άρρωστοι και κουρασμένοι να διαχειρίζονται πολλά κοινωνικά δίκτυα και θέλουν να καταργήσουν εκείνους που δεν χρησιμοποιούν για πάντα.