Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη σύνδεση στο Mac όταν οι επιλογές είναι απενεργοποιημένες

Πήγατε στις προτιμήσεις συστήματος στο Mac σας επειδή θέλετε να επεξεργαστείτε Αυτόματη σύνδεση Ρυθμίσεις. Ίσως θέλετε ο Mac σας να συνδεθεί αυτόματα και να φορτώσει την δική σας βάση και ταπετσαρία κατά την εκκίνηση χωρίς να σταματήσει ενδιάμεσα. Το πρόβλημα είναι όταν προσπαθείτε να κάνετε ακριβώς αυτό, τις επιλογές για Αυτόματη σύνδεση είναι εντελώς γκρι.




Χώρος εργασίας Mac, μέσω Shutterstock.

Για οποιοδήποτε λόγο, η ενεργοποίηση της αυτόματης σύνδεσης στο Mac είναι λίγο δύσκολη, ανάλογα με μερικές άλλες ρυθμίσεις. Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις για την επίλυση αυτού του ζητήματος έτσι Αυτόματη σύνδεση οι ρυθμίσεις δεν είναι πλέον γκρι.





Το πρόβλημα iCloud

Φαίνεται ότι το πιο συνηθισμένο ζήτημα που εμποδίζει την αυτόματη σύνδεση σε ένα Mac είναι ο κωδικός σας iCloud, που έχει διαδραματίσει ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην ασφάλεια σε συσκευές OS X και iOS. Εάν εκτελείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του OS X, έχετε τη δυνατότητα να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας με τον κωδικό σας iCloud, αντί για έναν τυπικό κωδικό πρόσβασης χρήστη που είναι αποθηκευμένος τοπικά στο Mac σας.



Η Apple δεν επιτρέπει την αυτόματη σύνδεση εάν επιλέξετε να συνδεθείτε με έναν κωδικό iCloud. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί, αλλά υπάρχει μια εύκολη λύση, η οποία είναι απλά να μεταβείτε σε έναν τοπικό κωδικό πρόσβασης σύνδεσης, ακόμα και αν είναι ο ίδιος με τον κωδικό σας iCloud.



Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στο δικό σαςΕπιλογές συστήματος και επιλέξτεΧρήστες και ομάδες. Πριν προχωρήσετε, κάντε κλικ στο κλείδωμα στο κάτω αριστερό μέρος και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να κάνετε αλλαγές σε αυτήν την ενότητα. Εάν κάνετε κλικΕπιλογές σύνδεσης στην πλαϊνή μπάρα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όχι μόνο είναι Αυτόματη σύνδεση οριστεί σεΜακριά από αλλά είναι τελείως γκρι.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στον χρήστη για τον οποίο θέλετε να συνδεθείτε αυτόματα. Κάντε κλικΆλλαξε κωδικό... Ο Mac σας πρέπει να σας ενημερώσει ότι χρησιμοποιείτε έναν κωδικό πρόσβασης iCloud, οπότε αν αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης ως έχει, ο κωδικός πρόσβασης θα αλλάξει σε όλες τις υπηρεσίες iCloud. Απενεργοποιήστε το επιλέγονταςΧρήση ξεχωριστού κωδικού πρόσβασης ... αντι αυτου.

Συμπληρώστε τη φόρμα για να χρησιμοποιήσετε έναν ξεχωριστό κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε. Αυτός θα είναι ο νέος κωδικός πρόσβασης σύνδεσης για το Mac σας, ενώ ο κωδικός πρόσβασης iCloud παραμένει ανέπαφος.

Υπόδειξη:Ο ξεχωριστός κωδικός πρόσβασής σας μπορεί να είναι τον ακριβή κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιούσατε με το iCloud ή να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το iCloud. Απλά πληκτρολογήστε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης και αποθηκεύστε τον. Θα εξακολουθεί να αποθηκεύεται τοπικά και τεχνικά ξεχωριστό από το iCloud, αλλά είναι ένας μικρότερος κωδικός πρόσβασης για να θυμάστε.

Επιστρέψτε στοΕπιλογές σύνδεσης όταν έχετε αποθηκεύσει τον νέο κωδικό πρόσβασής σας. Αν Αυτόματη σύνδεση δεν είναι πλέον γκρι, έχετε τελειώσει! Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε έναν χρήστη. Εάν η επιλογή εξακολουθεί να είναι γκρίζα, διαβάστε την άλλη πιθανή λύση.





Το πρόβλημα FileVault

Το FireVault είναι μια μέθοδος που χτίστηκε ακριβώς στο OS X για κρυπτογραφώντας όλα τα δεδομένα στο Mac σας. Λειτουργεί απαιτώντας έναν ξεχωριστό κωδικό πρόσβασης από τα στοιχεία σύνδεσής σας, έτσι ώστε εάν ο Mac σας χαθεί ή κλαπεί, η πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα δεδομένα θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για έναν κλέφτη χωρίς να γνωρίζουν όλους τους κωδικούς πρόσβασης.

Οι πιθανότητες είναι αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε μετά την απενεργοποίηση της σύνδεσης iCloud στο Mac σας, επειδή έχετε ενεργοποιήσει το FireVault. Η Apple δεν επιτρέπει την αυτόματη σύνδεση, ενώ αυτή η διαδικασία κρυπτογράφησης είναι ενεργοποιημένη. Εάν δίνετε προτεραιότητα αυτό το επιπλέον επίπεδο ασφάλειας πέρα από τη δυνατότητα να συνδεθείτε αυτόματα, ίσως πρέπει να αφήσετε αυτό όπως είναι.

Σε διαφορετική περίπτωση, απενεργοποιώντας το FireVault είναι απαραίτητο για την ενεργοποίηση της αυτόματης σύνδεσης. Κατευθύνομαι προςΕπιλογές συστήματος και κάντε κλικΑσφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων.Επιλέξτε τοFireVault καρτέλα στην κορυφή και, στη συνέχεια, επιλέξτεΑπενεργοποίηση του FireVault ... Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπίΑπενεργοποίηση κρυπτογράφησης. Αν το FireVault κρυπτογραφεί σήμερα δεδομένα, δεν θα μπορείτε να το απενεργοποιήσετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Εάν επιστρέψετε στοΧρήστες και ομάδες στο τμήμα Προτιμήσεις συστήματος και επιλέξτεΕπιλογές σύνδεσης για άλλη μια φορά, θα πρέπει να το δείτε Αυτόματη σύνδεση είναι πλέον ενεργοποιημένη. Επιλέξτε ένα χρήστη από το αναπτυσσόμενο μενού και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης για να ολοκληρωθεί.